Tiendelige docu “The Last Dance” met basketlegende Michael ‘Air’Jordan is nieuwe blikvanger op Netflix vanaf 20 april

Foto: AP

Vanaf 20 april pakt Netflif met “The Last Dance” uit: een tiendelige documentaire over basketlegende Michael Jordan en zijn team Chicago Bulls. Het Duitse BILD kon het eerste deel reeds bekijken. “Stuur me alstublieft wat geld. Ik heb nog maar 20 dollar over.”

Zo begint ‘The Last Dance’, de nieuwe documentaire over de beste basketballer aller tijden. Alsof je de man nog moet voorstellen ...

Michael “Air” Jordan (57) is een legende. Zesvoudig NBA-kampioen, tweevoudig Olympisch kampioen, boegbeeld van Nike en… miljardair. En nu ook de blikvanger van een tiendelige serie die vanaf 20 april op Netflix draait.

BILD heeft het eerste deel al gezien. Het gaat over het seizoen 1997/98. De Chicago Bulls dreigen te breken na de vijfde titel omdat General Manager Jerry Krause († 77) het team wil verjongen. Er is “ruzie” achter de schermen. Vooral tussen Krause en coach Phil Jackson (74), maar ook tussen Krause en Jordan. Een camerateam mocht het team het hele seizoen begeleiden. Maar voordat het seizoen begint in de documentaire, laat “The last dance” zien waar Michael Jordan vandaan komt.

Een terugblik op zijn studententijd: het is algemeen bekend dat hij in 1982 de NCAA won met North Carolina. Dat hij met zijn worp ook de finale tegen Georgetown besliste. Minder bekend: hij maakte zich zorgen over geld. In de documentaire leest zijn moeder Deloris voor uit een brief uit die tijd: ‘Hier is mijn rekeningnummer, stuur me alsjeblieft wat geld. Ik heb nog maar 20 dollar over. Oh ja - en stuur me alsjeblieft ook een paar postzegels. “

Door Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN
    Meest recent