Vuelta hoopt voor 15 mei zicht te hebben op nieuwe datum

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Ronde van Spanje krijgt op de nieuwe wielerkalender voor 2020 een plaats na de Tour en de Giro. Koersdirecteur Javier Guillen hoopt binnen uiterlijk een maand zicht te hebben op een nieuwe datum voor zijn wedstrijd.

De Internationale Wielerunie UCI bevestigde woensdag dat de Tour zal plaatsvinden van 29 augustus tot 20 september. Aansluitend worden met de Giro en Vuelta de twee andere grote rondes gereden.

“We willen ASO (de Tourorganisatie, red) en de UCI bedanken voor de snelheid waarmee ze de Tour de France in deze nieuwe wielerkalender hebben ingeplant”, zegt Guillen. “Na de verklaring van de UCI, dat het WorldTour-seizoen niet voor 1 augustus zal beginnen, kunnen wij blijven werken. We overleggen met alle partijen in het wielrennen om de wedstrijden tussen nu en het einde van het jaar in te passen. We weten nog niet wat de precieze data voor de Vuelta zullen zijn, maar het bredere plaatje is nu duidelijk. We hopen en wensen dat voor 15 mei de uiteindelijke kalender rond zal zijn.”

De Vuelta zou oorspronkelijk op 14 augustus van start gaan in het Nederlandse Utrecht.

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN