Mathieu van der Poel hoopt luidop op de Tour: “Het is een bizar jaar, dus waarom geen extra wildcard?”

Bron © In De Leiderstrui

Foto: Photo News

Mathieu van der Poel heeft met zijn ploeg Alpecin-Fenix geen wildcard gekregen voor de Tour de France, maar hoopt luidop dat hier nog verandering in komt. De Nederlander ziet in het vreemde verloop van het wielerjaar mogelijkheden.

Mathieu van der Poel heeft opnieuw zijn ambitie uitgesproken om deel te nemen aan de Ronde van Frankrijk, die nu in september op de kalender staat. “Als het kan, graag ja”, zegt hij in een video-interview met het Nederlandse Bureau Sport. “Het zou voor onze ploeg ook heel mooi zijn.”

Tourorganisator ASO kende zijn ploeg Alpecin-Fenix echter geen wildcard toe, maar Van der Poel ziet hier wel een oplossing voor: “Dan breken we het raam van het loket van de wildcards weer open”, grinnikt de Nederlander.

Vanwege de vele afgelaste wedstrijden vraagt Van der Poel zich af of ASO geen extra ploegen gaat uitnodigen voor de belangrijkste rittenkoers van het jaar. “Het is wel een bizar jaar geweest, dus misschien kijkt de ASO er ook iets anders naar en delen ze een extra wildcard uit. Het hangt niet van ons af. Wij willen het graag, maar uiteindelijk ligt die beslissing bij de ASO”, besluit hij.

Door Joost Marynissen
AANGERADEN
Meest recent