Lady Gaga nodigt ook Belgische artieste uit op benefietconcert

Foto: rr

De strijd tegen het coronavirus raakt de hele wereld. De Amerikaanse popster Lady Gaga nam daarom het initiatief om het benefietconcert ‘One world: together at home’ te organiseren op zaterdag 18 april. Q2 zendt het concert bij ons een dag later uit. Opvallend: er zal ook een Belgische naam te zien zijn.

Het concept is zoals we dat tegenwoordig al bijna gewend zijn: een huiskamerconcert. Verschillende wereldsterren hebben op vraag van Lady Gaga, de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Global Citizen de krachten gebundeld en zullen live vanuit hun huis optreden. Onder anderen Elton John, Alanis Morissette, Andrea Bocelli, Billie Eilish, Billie Joe Armstrong van Green Day, Eddie Vedder, Lizzo, Stevie Wonder en Paul McCartney zullen te zien zijn … en ook een Belgische naam. Angèle kreeg namelijk de vraag van Gaga om een bijdrage te leveren.

Met de uitzending willen de artiesten gezondheidswerkers over de hele wereld vieren en ondersteunen. Daarom zullen door de uitzending heen ervaringen en verhalen gedeeld worden van dokters, verplegers en verpleegsters en gezinnen over de hele wereld. Talkshowhosts Jimmy Kimmel en Stephen Colbert praten de show aan elkaar. Met de opbrengst van het concert hopen de artiesten de hele wereld te helpen in het voorzien van mondmaskers, jassen en andere essentiële apparatuur. Er gaat ook geld naar goede doelen die voedsel, onderdak en gezondheidszorg bieden aan hen die dat het hardste nodig hebben.

Het concert wordt wereldwijd uitgezonden. Bij ons is de twee uur durende special met de hoogtepunten te zien op Q2 nu zondag 19 april om 17.30, om 22.45 uur en om 8 uur maandagochtend. De special zal zondag ook online te bekijken zijn op VTM Go.

Door eadp
AANGERADEN