Titelverdediger Bernal weet waar hij aan toe is: “Vierenhalve maand om voor Tour in topvorm te geraken”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Egan Bernal weet net als alle andere ronderenners waar hij aan toe is voor de Tour. Vanaf 29 augustus verdedigt de Colombiaan zijn titel in La Grande Boucle. “Ik heb vierenhalve maand om 100 procent in vorm te geraken. Het is tijd om de trainingen te herbekijken, met meer motivatie dan ooit om tegen die datum in de best mogelijke vorm te zijn”, schrijft hij op Instagram.

De Tour stond eerst van 27 juni tot 19 juli geprogrammeerd maar werd uitgesteld door de coronacrisis. Woensdag maakten de UCI en organisator ASO de nieuwe data bekend. De meest prestigieuze wielerwedstrijd ter wereld begint op 29 augustus in Nice en eindigt op 20 september in Parijs.

“Het is nog een hele poos maar met Team Ineos zullen we hard en geduldig en met veel intelligentie blijven werken, zodat we aan de start kunnen verschijnen met het besef dat we het juiste werk hebben gedaan”, aldus de 23-jarige Colombiaan.

De eerste renner uit Latijns-Amerika op de erelijst van de Tour bevindt zich momenteel in quarantaine in zijn thuisland. Hij keerde naar Colombia terug nadat Ineos in laatste instantie besliste af te zeggen voor Parijs-Nice na de plotse dood van sportdirecteur Nicolas Portal en de steeds grotere verspreiding van het coronavirus.

De voorbije dagen postte Bernal video’s op sociale media waarop te zien is hoe hij thuis op de rollen traint.

Titelverdediger Bernal weet waar hij aan toe is: “Vierenhalve maand om voor Tour in topvorm te geraken”

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN
Meest recent