Geboorte van twee met uitsterven bedreigde gouden takins in Pairi Daiza

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Twee nieuwe gouden takins zijn geboren in Pairi Daiza. Dit meldt het dierenpark donderdag in een persbericht. Door jacht en habitatverlies is de populatie van deze dierensoort met 30 procent gedaald in de laatste 24 jaar.

De geboorte van de twee nieuwe takins zorgt ervoor dat het dierenpark nu zeven gouden dieren telt. Dat is goed nieuws voor het Europese conservatieprogramma (ESB, European Studbook Programme) waar Pairi Daiza met haar gouden takins aan deelneemt.

Geboorte van twee met uitsterven bedreigde gouden takins in Pairi Daiza
Foto: BELGA

De dieren hebben hun naam te danken aan hun gouden vacht en combineren de behendigheid van een berggeit met de spierkracht van een stier. Ze zijn normaal enkel te vinden in het Qin-gebergte in de Zuid-Chinese provincie Shaanxi.

Door hun beperkte leefgebied zijn de dieren extra vatbaar om uit te sterven door menselijke activiteit. De International Union for the Conservation of Nature (IUCN) heeft deze dieren bij de meest recente evaluatie gecatalogeerd als “kwetsbaar” op haar Rode Lijst met bedreigde diersoorten.

De kudde gouden takins met de twee nieuwe kalfjes zullen te zien zijn in hun bergachtige territorium naast dat van de reuzenpanda’s van zodra het park heropent.


Aangeboden door Het Nieuwsblad kortingscodes
De beste Pairi Daiza korting vind je op Het Nieuwsblad Kortingscodes >>Door blg
AANGERADEN
Meest recent