Koersdirecteur van Vuelta speculeert over start in Spanje in plaats van in Nederland

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Koersdirecteur Javier Guillén sluit niet uit dat de Ronde van Spanje dit jaar niet in het Nederlandse Utrecht start maar gewoon in Spanje. Dat zei Guillén in een podcast van sportzender Cadena Ser. De Vuelta, die op 14 augustus in Utrecht zou beginnen, is uitgesteld. Dat is een gevolg van de verplaatsing van de Tour de France vanwege het coronavirus. Mogelijk start de Ronde van Spanje pas eind oktober. “Het klimaat in Centraal-Europa is dan niet meer hetzelfde”, zei Guillén die het Baskische Irun als alternatief noemde.

Guillén denkt rond 20 oktober met de Vuelta te kunnen beginnen en sluit zelfs niet uit dat de Giro en zijn ronde elkaar deels overlappen.

Utrecht lonkt naar 2022

Vanuit Utrecht klinken ook al geluiden de start van de Vuelta in Nederland te verplaatsten naar 2022. “Heel eerlijk gezegd begint het erop te lijken dat we heel 2020 voor wat betreft de publieksevenementen wel kunnen afschrijven”, zegt Cor Jansen, initiatiefnemer om de Vuelta naar Utrecht te halen, bij RTV Utrecht. Hij stelt voor om nu in te zetten op augustus 2022, en het evenement te verbinden met 900 jaar Utrecht. “Dan maken we er samen met de provincies Brabant en Utrecht en de steden Den Bosch en Breda een prachtig toegankelijk, zonnig en ontspannen wielerfeest van.”

De Vuelta zou normaal in augustus drie dagen in Nederland geweest zijn.

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN