VRT brengt ‘Switch’ vroeger terug door coronacrisis

© Kris Van Exel

Switch, de quiz zonder punten die tot dusver in de vakantiemaanden juli en augustus werd uitgezonden, breekt uit zijn stramien. Dat heeft alles te maken met de coronacrisis waardoor de sportzomer op tv zo goed als compleet wegvalt.

jdr

Switch zal daarom al midden juni van start gaan”, aldus de VRT. Hoe, zal afhangen van de coronamaatregelen die op dat moment van kracht zullen zijn. De quiz van Adriaan Van den Hoof wordt gespeeld met vijf kandidaten die naast elkaar achter desks staan, maar tijdens het spel telkens van positie veranderen en daarbij dicht langs elkaar heen lopen.

“We wachten af wat de verdere maatregelen vanuit de overheid zullen zijn en hoe we de opnames kunnen aanpassen. Een decor met meer ruimte tussen de kandidaten bijvoorbeeld. Omdat de situatie voor juni echter nog niet duidelijk is op dit moment, zijn er daar nu nog geen beslissingen over genomen.”

Of de quizzers eventueel mondmaskers zullen dragen? “Alles zal afhangen van de maatregelen begin juni wanneer de opnamen van Switch starten. Dan bekijken we hoe we hier het beste mee kunnen omgaan.”

Aangeboden door onze partners