Greg Van Avermaet blesseert zich in volle coronacrisis: “Naar de kinesist? Nee, ik heb een beetje smetvrees”

Bron © De Morgen

Foto: BELGA

Pech voor Greg Van Avermaet. De triomfantelijke winnaar van de allereerste virtuele Ronde van Vlaanderen heeft zich geblesseerd in quarantaine. Dat zegt hij in een interview met De Morgen.

Het waren al geen plezante tijden voor de olympische kampioen. Een volledig wielervoorjaar afgelast en financiële perikelen bij zijn ploeg CCC. En dan nu een blessure, in volle coronacrisis.

“Ik heb last aan de knie”, zegt Van Avermaet. “Ik denk door een slechte positie op mijn mountainbike. Deze blessure is een overbelasting van de pees boven de knie. Dat heb ik ook in de winter als ik te veel dingen doe die ik niet gewend ben. In het seizoen met de gewone koersfiets heb ik nooit ergens last van.”

Van Avermaet pakt een week rust en plant dus geen bezoek aan de kinesist. “Ik heb een beetje last van smetvrees en kom liefst met zo weinig mogelijk mensen in contact”, klinkt het. “Ik ken een paar mensen in de omgeving die het virus kregen en die geen gezondheidsproblemen hadden. Ze waren er toch behoorlijk slecht aan toe. Sowieso zijn wij renners altijd al een beetje beducht voor virussen en bacteriën.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN