Mathieu van der Poel wil absoluut naar de Tour en hoopt op een Ronde met publiek: “Ik rij anders niet zo rap naar boven”

Foto: Photo News

Mathieu van der Poel probeert zich in zijn kot zo goed als mogelijk bezig te houden. En te trainen voor de koersen die dit jaar nog gereden zullen worden. Hij droomt luidop van de Tour. “Philip Roodhooft heeft al contact gehad met ASO”, klinkt het.

LEES OOK. Een jaar na zijn spraakmakende zege in de Amstel Gold Race zit Mathieu van der Poel in zijn kot: “Ik ga nu niet plots beginnen te koken of stofzuigen”(+)

“Het is positief dat we een paar mikpunten hebben gekregen, daar kunnen de renners zich aan vastklampen. Voor een duidelijke planning is het nog te vroeg, veel zal ervan afhangen of de Tour de France twee extra teams laat deelnemen. Dan hoop ik echt dat we erbij zijn. Philip Roodhooft heeft al contact gehad met ASO, ik wil de Tour rijden. Aan een andere grote ronde denk ik niet echt. Ik focus nu op de Tour en de klassiekers.”

De voorjaarsklassiekers in het najaar: het wordt eens iets anders.

“Dat gaat heel speciaal zijn”, geeft Van der Poel toe. “En onder welke weersomstandigheden? Als we mogen rijden, dan moeten we dat gewoon doen, ook al wordt het een andere beleving. Al kan ik het mij niet inbeelden dat ze de Ronde van Vlaanderen gaan organiseren zonder vips en publiek. Dat is toch een grote inkomstenbron. We zijn dan ook al enkele maanden verder, ik hoop dat het gewone leven dan toch weer opgepikt zal worden. De Oude Kwaremont of Paterberg oprijden zonder publiek, dat maakt het minder plezant. Ik rij dan niet zo rap naar boven, denk ik. (lacht) Ik heb die sfeer nodig, dat is het mooie aan de koers. Maar als het moet, dan moet het.”

“Het WK mountainbike was ook nog een doel, maar dat wordt zo goed als zeker verplaatst naar volgend jaar”, zei de Nederlander onlangs ook nog. “Het is jammer voor de cross, maar de weg krijgt de voorkeur.”

Door Werner Bourlez
AANGERADEN
Meest recent