Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis lapt coronamaatregelen aan zijn laars: “COVID-19 kan mijn kl*ten kussen”

Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis heeft zich met een Instagrampost heel wat verontwaardigde reacties op de hals gehaald. In zijn post schreef de Australiër van INEOS dat hij een ritje met de auto was gaan maken. “COVID-19 kan mijn kloten kussen”, schreef hij. Dennis verwijderde achteraf zijn post, plus zijn Instagram- én Twitteraccount. Het is afwachten of zijn team met sancties zal komen.

Vincent Van Genechten

“Dag 34. Ik ben gekraakt en heb het huis verlaten. COVID-19 kan mijn kloten kussen”, schreef Dennis in weinig bedekte termen op Instagram. Hij toonde daarbij een foto vanuit zijn auto. Dennis verblijft tijdens de coronacrisis in de buurt van Girona, een door het coronavirus zwaar getroffen gebied in Spanje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na zijn post regende het negatieve reacties en Dennis wilde die in eerste instantie ook beantwoorden. Even later bedacht hij zich en verwijderde de post.

De 29-jarige Dennis staat in de wielerwereld al langer bekend als een excentrieke persoonlijkheid. Vorig jaar stapte hij na onmin met de ploegleiding van zijn toenmalig team Bahrain-Merida in de twaalfde etappe uit de Tour. Hij reed nadien geen enkele wedstrijd meer voor het WorldTour-team uit het Midden-Oosten, maar verdedigde in Yorkshire wel met succes zijn wereldtitel tijdrijden. Nadien zat hij een tijd zonder ploeg, waarna topteam INEOS afgelopen winter een reddingsboei wierp.

Aangeboden door onze partners