Ruben Van Gucht zegt al drie jaar slaapwel tegen overleden hond: “Op een vreselijke manier van ons weggerukt”

Foto: Frank Abbeloos/Instagram Ruben Van Gucht

Sportjournalist Ruben Van Gucht (34) heeft het na drie jaar nog altijd lastig met de dood van zijn hond Odette. Het beestje werd vergiftigd. “Iedere avond zeggen we nog slaapwel.”

“Vandaag drie jaar geleden viel de hemel op ons hoofd”, schrijft Van Gucht op zijn Instagramprofiel. “Abrupt en op een vreselijke manier van ons weggerukt (hij spreekt ook in naam van zijn echtgenote Laurence, nvdr.).”

Op 18 april 2017 stierf hun hond Odette, nadat zij was vergiftigd met een worst die vermengd was met Temic. Dat is een uiterst giftig product dat in de landbouw wordt gebruikt en niet alleen dodelijk kan zijn voor dieren, maar ook voor mensen.

In de dagen na de dood van Odette riep Van Gucht de Vlaamse regering op om maatregelen te nemen. Hij richtte zich tot toenmalige ministers Ben Weyts (N-VA, Dierenwelzijn) en Joke Schauvliege (CD&V, Natuur en Omgeving): “Hoog tijd om illegale gifproducten die nog op zolders of in stallen liggen, te laten inleveren. Kan niet zo moeilijk zijn. Illegaal is illegaal. Tijd om misdaad te stoppen.”

LEES OOK. Hond van Ruben Van Gucht vergiftigd: “Doe iets aan deze misdaad”

Drie jaar na datum brengt Van Gucht hulde aan Odette. “De wonde is misschien toegegroeid, maar het litteken blijft voor altijd”, vervolgt hij zijn Instagrampost. “Iedere avond zeggen we nog slaapwel tegen jou. Omdat jij voor altijd in ons hart blijft wonen. Wij zien jou nog steeds ongelooflijk graag, lieve Odette.”

Door dhs