Reese Witherspoon sinds haar 16de in therapie: “Heb vaak huilend op de vloer gelegen terwijl mijn kinderen me troostten”

Reese Witherspoon.

Reese Witherspoon. © Photo News

De Amerikaanse actrice Reese Witherspoon (44) volgt al het grootste gedeelte van haar leven therapie, zo heeft ze onthuld. “Ik ben er op mijn 16de mee begonnen. En het helpt me echt.”

dhs

Reese Witherspoon heeft in een opvallend openhartige podcast, I weigh van de Britse presentatrice Jameela Jamil, verteld over haar strijd tegen zwarte gedachten. “Ik heb zeker vele lastige momenten in mijn leven gekend”, zegt de actrice. “Ik heb vaak huilend op de keukenvloer gelegen, terwijl mijn kinderen me troostten met knuffelberen. En met de boodschap: Het komt wel goed, mam. Ik had absoluut angst. Angst die zich manifesteerde als depressie. Mijn brein is als een hamster in een wiel die er maar niet wil uit komen, hoe hard ik ook mijn best doe.”

De Hollywoodster zegt dat ze vooral door angst werd overvallen na elke bevalling. Ze heeft twee kinderen met haar ex-echtgenoot Ryan Philippe, dochter Ava (20) en zoon Deacon (16). Met haar tweede man Jim Toth kreeg ze een zoon: Tennessee (7). “Elke geboorte was een andere ervaring. Bij één kind had ik een lichte postnatale depressie. Bij een ander een ernstige variant, waarvoor ik behoorlijk zware medicatie moest nemen. En bij een derde had ik geen postnatale depressie.” Vooral na de bevalling van haar oudste, Ava, had Witherspoon het naar eigen zeggen lastig. Ze was toen 23.

De actrice brak zo’n twintig jaar geleden door in Hollywood dankzij haar rol van advocate en niet-zo-dom blondje in de film Legally blonde. De jongste jaren oogstte ze lof met de tv-serie Big little lies. Ze acteerde daar niet alleen in, ze produceerde de reeks ook mee.

Witherspoon met haar (tweede) echtgenoot Jim en haar kinderen Ava, Deacon en Tennessee:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK