Nu alle sportevenementen wegvallen begint Karl Vannieuwkerke met kookvideo’s (en vooral zijn zoontje steelt de show)

© YouTube Karl Vannieuwkerke

Sportpresentator Karl Vannieuwkerke (49) toont zich van een onverwachte kant: hij maakt voortaan kookvideo’s. In de eerste aflevering van zijn YouTube-reeks Cook with Charlie maakt hij koud gerookte zalm op beukenmot. “Proberen te koken is ook een beetje koken”, verklaart de journalist, die als DJ Charlie soms plaatjes draait.

dhs

© YouTube Karl Vannieuwkerke

Op het einde van de video filmt Vannieuwkerke zijn partner Caroline, als zij hun zoontje Jack Odile de zalm laat proeven. Nadat hij het stukje op heeft, begint het kereltje (volgende week één jaar) heen en weer te bewegen op zijn stoeltje. “Wippen betekent: Nog, mama!”, horen de kijkers Vannieuwkerke zeggen. De journalist heeft trouwens twee tienerkinderen uit een vorige relatie.

In de introductie vertelt Vannieuwkerke waarom hij de kookvideo’s opneemt: “Voor wie professioneel met sport bezig is, zijn het niet de plezantste tijden, zo moet ik toegeven. Er is geen koers, voetbal, tennis, basketbal, Formule 1.” Dus kun je “af en toe tijd iets nieuws uitproberen”. In de volgende video zal hij risotto met gerookte buffelmozzarella maken.

LEES OOK