Axel Daeseleire verloor 11 kilogram tijdens coronabehandeling: “Ik heb oog in oog gestaan met de man met de zeis”

Acteur Axel Daeseleire (51) heeft voor het eerst getuigd over zijn coronabesmetting. “Ik heb de dood in de ogen gekeken”, zegt hij.

Daeseleire werd op 25 maart opgenomen in het ziekenhuis met zware ademhalingsproblemen. Drie dagen eerder had hij zich aangeboden in een controlepost in Antwerpen omdat hij 39 graden koorts had. “Ze hebben toen geen coronatest gedaan. Omdat mijn zuurstofsaturatie nog op een behoorlijk niveau zat, kon ik weer naar huis. Maar wanneer ik ademhalingsproblemen zou krijgen, moest ik direct naar de spoed. Drie dagen later heb ik dat gedaan”, zegt hij.

“Het is echt een close call geweest”, bekent hij. “Ik heb oog in oog gestaan met de man met de zeis.” Dat men hem moest intuberen, kwam als een shock, vertelt hij. “Je moet dan sowieso in coma, en dan ben je toch even alle windrichtingen kwijt. Het nieuws gaat ook gepaard met een bepaalde angst. Omdat je weet dat sommige mensen eraan sterven.”

Daeseleire getuigde dinsdagavond vanuit zijn tuin in het VTM Nieuws. “Ik ben nu volop aan het revalideren en ben 11 kilogram kwijt. Allemaal spieren, geen vet”, zei hij.

LEES OOK. Axel Daeseleire is terug thuis: “Je wil niet weten wat ik de voorbije weken heb moeten doorstaan”

LEES OOK

Nu in het nieuws