EK vrouwenvoetbal verschuift naar zomer 2022

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het Uitvoerend Comité van de Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft een nieuwe datum bekendgemaakt voor het EK vrouwenvoetbal. Het toernooi zal van 6 tot 31 juli 2022 gespeeld worden, zonder wijzigingen bij de speelsteden.

Aanvankelijk stond het toernooi in de zomer van 2021 in Engeland op het programma, maar door het EK bij de mannen te verplaatsen moest het vrouwentoernooi opschuiven. Uitstel van een jaar is dan de meest logische oplossing. Voor het EK bij de beloften, dat in juni 2021 gespeeld moest worden, is er nog geen duidelijkheid.

“Op die manier krijgt het vrouwenvoetbal de spotlights die het verdient”, duidt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. “Door het EK een zomer te verplaatsen, zal het als enige grote voetbaltoernooi op de kalender terechtkomen.”

Zowel de Red Flames als de Belgische beloften zijn nog in de running om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. De Flames voeren hun kwalificatiepoule samen met Zwitserland aan met het perfecte rapport van twaalf punten uit vier wedstrijden. De Belgische vrouwen en Zwitsers keken mekaar wel nog niet in de ogen. Ook de beloften voeren hun groep aan, met een punt meer dan Duitsland en Wales. De jonge Duitsers tellen wel een partij minder.

AANGERADEN
Meest recent