Geletruidrager in Tour beklimt virtueel de Mount Everest: “Ik heb nooit zo afgezien op de fiets”

De Italiaan Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) heeft de Everest Challenge op de rollen voltooid: 254 kilometer met 10.397 hoogtemeters in bijna elf uur: “Nooit zo afgezien op de fiets.”

Werner Bourlez

De ene rijdt de landsgrenzen af (zoals Maxime Pirard), de andere maakt tekeningen/tochten via Strava (zoals Oliver Naesen): de wielrenners in lockdown proberen de ene uitdaging na de andere. Zo ook Giulio Ciccone, vorig jaar nog geletruidrager in de Tour. Op het fietsplatform Zwift deed hij de Everest Challenge: zo lang mogelijk klimmen tot je het aantal hoogtemeters van de Mount Everest hebt bereikt.

Giccone deed dat vanuit zijn appartement in Monaco via Zwift: hij beklom telkens de digitale berg Alpe du Zwift om zo aan het aantal hoogtemeters te komen. De 25-jarige zat bijna elf uur op de fiets, goed voor een totale afstand van 254 kilometer en 10.397 hoogtemeters.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Ik was echt volledig kapot”, vertelde Ciccone aan het Italiaansen La Gazzetta dello Sport. “Er zat niks meer in de tank! Ik ben 2,1 kilo afgevallen en heb meer dan 9.000 calorieën verbrand. Ik had mezelf twee pizza’s beloofd, maar ik was te moe om mijn tweede pizza op te eten. Ik heb me nog nooit zo slecht gevoeld, zelfs niet na een regen- en waaieretappe.”

Ciccone vroeg zo opnieuw aandacht voor de zorgverleners. Hij veilde eerder al zijn twee gele truien die hij droeg vorig jaar in de Tour de France, met als doel om een beademingsmachine aan te kopen voor het lokale ziekenhuis van Chieti, waar hij 25 jaar geleden werd geboren.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten