Directeur van Jumbo-Visma herstelt van coronavirus: “Angstige momenten gekend”

Foto: Photo News

Richard Plugge, algemeen directeur van Jumbo-Visma, herstelt van het coronavirus. Dat meldt Wielerflits. De 50-jarige Nederlander belandde zes weken terug in het ziekenhuis. “Ik heb twee ontzettend zware weken gekend met hoge koorts en angstige momenten.”

“Dankzij de goede zorg van de ziekenhuismedewerkers, kwam ik er doorheen”, zegt Plugge. “Ik ben nog altijd herstellende, ondanks dat ik alweer vijf weken thuis ben. Wat ik zag en ervaarde in het ziekenhuis was schokkend: de druk, het onwetende en de moeilijke omstandigheden. Heel veel respect voor de medici. Alsjeblieft, voor jezelf, je omgeving en je naasten: blijf jezelf beheersen en leef de regels na zolang dat nodig is”, roept hij op.

Plugge hoopt dat er snel weer gekoerst wordt. “Maar dit kan alleen op een veilige manier, met toestemming van de overheden, het bewaken van de gezondheid en veiligheid van de renners, teams en organisatoren als prioriteit nummer één. Met een goed plan, scenario’s, testen, quarantaine, enzovoort, is het misschien mogelijk. Ik hoop het. Als we weer kunnen fietsen, zou dat betekenen dat de corona-situatie onder controle of verdwenen is. In de tussentijd kan ik je zeggen: I’ve been there. Het is een erg vervelende en ernstige ziekte. Dus gebruik je verstand: blijf veilig, blijf thuis zoveel je kan. Laten we goed op elkaar passen.”

Door Werner Bourlez
AANGERADEN