KV Oostende gered: akkoord gevonden met Alychlo, PMG en de Stad Oostende

Foto: BELGA

KV Oostende verschijnt op 4 mei voor het BAS om alsnog een proflicentie te krijgen. Die zaak lijkt nu een formaliteit te worden. De afgelopen dagen was er topoverleg tussen de Amerikaanse kandidaat-overnemer Pacific Media Group, schuldeiser Alychlo (het fonds van ex-voorzitter Marc Coucke) en burgemeester Bart Tommelein die optrad als bemiddelaar.

Er werden serieuze vorderingen geboekt na tien intense dagen van gesprekken. Bart Tommelein en schepen Björn Anseeuw melden nu op hun website dat er akkoord gevonden is tussen de partijen. “We danken onderhandelaars Alychlo en PMG voor hun constructieve houding. We kijken uit naar een goede verdere samenwerking.”

PMG wil meer schulden afbetalen aan Marc Coucke en de miljardair heeft daar oren naar. Bij een overname volgt een Amerikaanse kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro en staat niets een proflicentie nog in de weg. KV Oostende laat weten verheugd te zijn met het akkoord tussen PMG en Alychlo, maar geeft verder geen commentaar. “KVO werkt in alle discretie verder aan de overname van de club.”

Door jug
AANGERADEN