Transfervrije Jan Vertonghen ziet voordeel in lockdown: “Spelers als ik worden door de coronacrisis nog meer gegeerd”

Bron © Belga, HBVL

De coronacrisis zou weleens als gevolg kunnen hebben dat recordinternational Jan Vertonghen, einde contract bij Tottenham, de clubs voor het uitkiezen heeft. “Ik ben natuurlijk gratis en veel clubs hebben geen geld om transfers te doen”, vertelt de verdediger in het discussieprogramma Play Sports Kot.

“Met de lockdown is er heel veel onzekerheid gekomen op de transfermarkt en gek genoeg heeft dat alleen maar positief gewerkt op de interesse”, vertelde de verdediger woensdag in Play Sports Kot, het dagelijkse discussieprogramma op Play Sports. “Ik ben natuurlijk gratis en veel clubs hebben geen geld om transfers te doen.”

“Maar ik wacht nog even af, want ik wil echt voor de juiste club tekenen, dat kan ook opnieuw Tottenham zijn. Sowieso moet het een club met veel ambitie zijn, want die heb ik ook nog. Ik wil nog een paar jaar op het hoogste niveau doorgaan en liefst nog in de Champions League. Ik wil heel graag nog in Europa spelen en zou graag nog een nieuwe taal leren. Spanje en Italië zijn dus zeker opties. De interesse uit die landen is er dus wel, maar het is nu ook niet zo dat ik morgen al ergens kan tekenen. Ook de clubs wachten in deze onzekere tijden liever wat af. Dries Mertens en Thomas Meunier zitten in dezelfde situatie en zullen er wellicht ook wel van profiteren.”

Transfervrije Jan Vertonghen ziet voordeel in lockdown: “Spelers als ik worden door de coronacrisis nog meer gegeerd”
Foto: PlaySports Kot

Money talks

Vertonghen gaat ervan uit dat de Premier League wel degelijk hervat zal worden. “In Engeland zijn de financiële belangen nog veel groter dan in België of Nederland en ze zullen er alles aan doen om de competitie nog uit te spelen. Om dat mogelijk te maken, wordt er zelfs voorgesteld om scheidsrechters, spelers en staf vijf weken in quarantaine te plaatsen. Allemaal in een apart hotel, als een mini-WK in Londen. Dat is natuurlijk niet leuk voor een familieman, maar we zullen wel moeten volgen. Money talks.”

“We willen ook wel allemaal die competitie afmaken, al zullen er persoonlijke gevolgen zijn. In een leeg stadion spelen is ook iets verschrikkelijk, maar de gevolgen van de competitie voortijdig beëindigen, zouden helemaal dramatisch zijn. We moeten naar het totaalplaatje kijken.”

LEES OOK. “Koopje” Jan Vertonghen siert voorpagina’s van prominente Spaanse sportkranten

Door jmg
AANGERADEN
Meest recent