Geen terugbetaling, wel twee jaar krediet en exclusieve voorverkoop voor tickethouders Rock Werchter

Een week na het afschaffen van de zomerfestivals is er duidelijkheid over wat er met de gekochte tickets voor Rock Werchter gebeurt. De organisatie kondigt aan dat mensen die al kaarten kochten hun geld terugkrijgen in de vorm van een krediet, dat ze komende jaren kunnen gebruiken voor andere festivals in Werchter. Er komt ook een exclusieve voorverkoop voor Rock Werchter 2021.

“Het wordt een zomer zonder festivals in Werchter. De Nationale Veiligheidsraad heeft vorige week beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus niet toegelaten zijn in België. Het is de enige juiste beslissing.” De 65.000 mensen die al kaartjes kochten voor Rock Werchter ontvingen donderdagmiddag een mail met daarin uitleg over hun tickets. Zoals verwacht doet de organisatie beroep op een extra regeling die de overheid trof. “Onze minister van Economie en consumentenzaken heeft maatregelen getroffen voor de hele live muzieksector”, klinkt het. “Uitzonderlijk en onder strikte voorwaarden mogen we een krediet toekennen in plaats van een terugbetaling. Een maatregel die de kopers beschermt, maar ook de impact van deze crisis voor de organisatoren beperkt.”

LEES OOK. Zo hard hakt het verdwijnen van de festivalzomer erin, van toiletman tot artiest: “Ik moet tien jaar langer werken” (+)

Tickethouders krijgen dus een krediet ter waarde van het volledige bedrag dat ze al hadden uitgegeven aan Rock Werchter 2020. Vanaf 15 september is dat krediet beschikbaar via ticketmaster.be. Het bedrag kan vrij besteed worden aan alle festivals in het Festivalpark van Werchter in 2021 en 2022. Mensen die dit jaar kaartjes kochten voor Rock Werchter, kunnen met dat geld de volgende jaren dus ook kiezen voor TW Classic of Werchter Boutique. Wie toch een volledige terugbetaling wil, kan dat pas vanaf 15 september aanvragen bij kaartjesverkoper Ticketmaster.

Voorverkoop Rock Werchter 2021

Er komt ook een exclusieve voorverkoop voor Rock Werchter 2021. “Zo zijn onze bezoekers van 2020 nog voor de start van de officiële ticketverkoop al zeker van hun kaartje voor de volgende editie”, zegt de organisatie. “De persoonlijke codes voor die voorverkoop versturen we enkele dagen voor de start van de verkoop.”

Zowel op de website van Rock Werchter als via saveyourticket.be is meer info te vinden over de maatregelen. Vanaf midden september maakt Rock Werchter de kredieten beschikbaar.

Door dvg