Rotterdam in 2021 alsnog gaststad songfestival

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

Rotterdam organiseert in 2021 alsnog het Eurovisiesongfestival. Een meerderheid van de gemeenteraad stemde voor om volgend jaar gaststad van het vanwege het coronavirus uitgestelde muziekfestijn te zijn.

Het Rotterdamse schepencollege had de gemeenteraad gevraagd 6,7 miljoen euro uit de algemene middelen beschikbaar te stellen. Dit bedrag bestaat uit reeds gemaakte kosten, waaronder de aankleding van de stad en de huur en beveiliging van evenementenhal Ahoy, dat niet door de verzekering wordt gedekt en niet kan worden doorgeschoven naar volgend jaar.

De gemeenteraad ging donderdag akkoord, een besluit waar schepen van Cultuur Said Kasmi blij mee is. “De EBU, de omroepen en Ahoy kunnen ervan op aan dat Rotterdam in 2021 alsnog gaststad is. Voor ons staat voorop dat we er een feest van en voor iedereen van kunnen maken. De afgelopen tijd is hard gewerkt en wat dat betreft, staan we klaar om de 65ste editie van het Eurovisiesongfestival in 2021 in onze stad te verwelkomen”, aldus Kasmi. Wel zegt hij alternatieve scenario’ s te ontwikkelen voor het geval het coronavirus tegen die tijd de mogelijkheden nog steeds beperkt.

Het Eurovisiesongfestival zou van 12 tot en met 16 mei 2020 plaatsvinden in Rotterdam, maar de European Broadcasting Union (EBU) besloot het te verplaatsen naar volgend jaar. De kandidaten moeten wel nieuwe nummers insturen.

AANGERADEN