Anouk wordt als laatste weggestemd uit ‘Expeditie Robinson’

Nadat ze door een meerderheid werd weggestemd, had Anouk nog een “hartig woordje te spreken” met Elroy.

Nadat ze door een meerderheid werd weggestemd, had Anouk nog een “hartig woordje te spreken” met Elroy. © SBS Belgium

Ze voelde vorige week al het zwaard van Damocles boven haar hoofd hangen, maar de onverwachte exit van haar kampgenoot Kevin hield Anouk nog even in Expeditie Robinson. Gisteren was er echter geen ontkomen meer aan. Met een meerderheid van de stemmen werd Anouk vlak voor de halve finale weggestemd. “Ontzettend zuur, maar ik snap het wel.”

Wout Desmytere

Tactiek is alles in Expeditie Robinson. Een korte samenvatting voor de niet-ingewijden: de Nederlandse deelnemers Jorik en Elroy hadden al sinds hun eerste dag in de Filipijnen een geheim pact met elkaar. Ze willen samen naar de finale, de één stemt de ander niet weg. Dat buiten landgenote Anouk om, die op Elroy rekende om haar in het spel te houden. Zij kon immers maar één stem uitbrengen, Jorik en Elroy hadden er meer. Vorige week leek het alsof de dagen van Anouk op het eiland geteld waren, tot de Kontichse Kevin zelf opstapte. Na 27 dagen was ‘ie fysiek compleet uitgeput. Een streep door de rekening van de andere kandidaten. Anouk was een sterkere kandidate en dus ook een geduchte tegenstander in de eindspurt naar de halve finale.

Tactische zet

Toen het gisteren tijd was voor een laatste stemming, werden de kandidaten geconfronteerd met een nieuwe verrassing. Thomas, de West-Vlaamse deelnemer die al vijf dagen doorbracht op Winnaarseiland, mocht ook zijn stem uitbrengen. Zelf was hij al zeker van een plaatsje in de finale, nadat hij de laatste immuniteitsproef won van Jorik. Nadat iedereen zijn stem had uitgebracht, werd de situatie al gauw duidelijk. De eerste stem ging naar militair Koen, maar de negen stemmen die daarop volgden waren allemaal voor Anouk. “Ontzettend zuur dat het net voor die halve finale is”, klonk het. “Maar ik snap het wel, het is tactisch een goeie zet. Maar dat zelfs Elroy, motherfucker, op mij heeft gestemd. Met hem moet ik nog ’s een hartig woordje spreken.” En daarmee is het beslist: volgende week nemen Koen, Elroy, Thomas en Jorik het tegen elkaar op in de halve finale.

Aangeboden door onze partners

Lees ook