Hoe Christian zijn vrienden voorloog om deelname aan ‘De Mol’ geheim te houden: “Ze durfden niet doorvragen”

Afgelopen zondag moest tv-kijkend Vlaanderen afscheid nemen van Christian (26) in ‘De Mol’. In ‘Gert Late Night’ vertelde hij aan James welk excuus hij gebruikte om zijn drie weken afwezigheid te verklaren aan vrienden en familie.

Een publiekslieveling, dat was Christian in De Mol. Hij viel niet enkel op door zijn gestalte, maar ook door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen. “We wisten vanaf de eerste minuut dat Christian een voltreffer was voor het programma en de groep”, zei presentator Gilles De Coster donderdagavond in Gert Late Night. “In vijf jaar tijd heb ik de crew nog nooit zo stil weten zijn bij het vertrek van een kandidaat. Iedereen vond het oprecht jammer.”

Ook Christian zelf vertrok met pijn in het hart. “Ik ben geen huiler, maar dat was toch een moeilijk moment”, zei hij aan James. Of Christian beseft dat hij de chouchou van Vlaanderen is geworden? “Ik kreeg eerst heel veel leuke reacties van familie en vrienden. Pas daarna zag ik op Twitter en Facebook wat de Vlaming over mij schreef. Dat waren enorm veel positieve reacties, een hele eer om dat te mogen lezen over mezelf.”

Ernstig ziek

Wie deelneemt aan De Mol, mag maar één persoon op het thuisfront op de hoogte brengen van die deelname. Bij Christian was dat zijn broer Bernard (30), die ook op bezoek kwam in Griekenland. De andere vrienden en familieleden werden vakkundig om de tuin geleid. “Ik heb hen wijsgemaakt dat ik een ernstig zieke vriend ging bezoeken in Zweden, waar ik nog op erasmus ben geweest”, aldus Christian. “Ik wist op voorhand: bij zo’n verhaal gaan mensen niet durven doorvragen.” Het werkte. “Iedereen begreep het wanneer ik hen vertelde dat ik drie weken in the moment wilde leven met die vriend in Zweden, en m’n gsm dus zou uitzetten. (lacht) Achteraf vonden ze het wel een grof excuus, maar niemand neemt het me kwalijk hoor. Er is gelukkig ook niemand echt ziek.”

Door evdg