Anna Wintour onthult haar favoriete modeshow aller tijden

© ISOPIX

Al jaren zit Anna Wintour, hoofdredactrice van de Amerikaanse Vogue, steevast op de eerste rij tijdens de internationale modeweken. Ontwerper na ontwerper zag ze letterlijk de revue passeren. Maar is er haar in die 32 jaar als hoofdredactrice ook maar een show bijgebleven? Topmodel Naomi Campbell viste het uit tijdens een livestream voor ‘No Filter with Naomi’.

lla

In haar nieuwe serie ‘No Filter with Naomi’ op YouTube interviewt topmodel Naomi Campbell haar eigen vrienden, niet toevallig allemaal bekende namen uit de internationale mode-industrie. In de meest recente aflevering ging de Britse in gesprek met Anna Wintour, de hoofdredactrice van de Amerikaanse modebijbel Vogue.

Jonge ontwerpers

Ze spraken onder meer over de coronacrisis en hoe Wintour samen met de Council of Fashion Designers of America (CFDA), een vereniging die Amerikaanse ontwerpers in het buitenland promoot, jonge ontwerpers wil steunen. “Al snel drong het door dat het coronavirus veel ernstiger was dan we aanvankelijk dachten”, zegt Wintour. “Na de terroristische aanslagen van 2001 hebben we het ‘Fashion Fund’ opgericht om jonge ontwerpers te steunen. Samen met ontwerper Tom Ford hebben we besloten om dat fonds opnieuw aan te spreken om ontwerpers in tijden van corona te steunen.”

© AP

Maar het gesprek ging nog verder. Naomi Campbell slaagde erin te weten te komen wat Wintour nu de allerbeste modeshow vond van de afgelopen jaren. Wintour ging terug in de tijd en verwees meteen naar de herfst- en wintercollectie van John Galliano uit 1994. “Alles draaide om de sfeer die hij toen creëerde”, zegt Wintour. “Het sloot naadloos aan bij het beeld van schoonheid van kleding en modellen. Als we na de pandemie terug naar het nieuwe normaal gaan, gaan we een gevoel van emotionele verbinding nodig hebben.”

Daarmee verwijst Wintour naar de locatie van de modeshow. De vrienden van Galliano, die toen door een financieel moeilijke periode ging, waren samengekomen in een oud herenhuis in Parijs om zijn collectie te zien. De ontwerper kon het zich namelijk niet veroorloven om zelf een show te produceren. Ook Naomi liep die dag op de geïmproviseerde catwalk. “Sommige modellen hadden hun eigen accessoires en schoenen meegenomen. We deden er alles aan om de show van John mogelijk te maken.”

Aangeboden door onze partners