Tom Dumoulin niet wild van virtueel koersen: “Wout van Aert is normaal de koning van vermogens trappen en werd pas 10e in de Ronde”

Foto: EPA-EFE

Afgelopen weekend was hij dan wel actief in de virtuele versie van de Amstel Gold Race, toch heeft Tom Dumoulin het niet volledig begrepen op de koersen binnen de huiskamers. Door de verschillende merken in de rollensystemen zijn de resultaten niet altijd correct volgens de Nederlander.

“Ik snap dat het er is en het is beter dan niets, maar het komt niet in de buurt van het echte werk”, vertelt Dumoulin in een interview met De Limburger. “Bovendien zijn de resultaten niet betrouwbaar, die zeggen niets.”

Dumoulin legt uit waarom en haalt Wout van Aert, zijn ploegmaat bij Jumbo-Visma, aan als voorbeeld: “Wout is echt de koning van het vermogen trappen en die werd in de virtuele Ronde van Vlaanderen tiende. Maar die apparaten zijn van verschillende merken en zijn niet goed gekalibreerd. Dat is wel essentieel. Ook jouw ingevoerde gewicht moet exact kloppen, anders wordt het oneerlijk.”

De gewezen wereldkampioen tijdrijden kan anders ook wel stukje vermogen wegtrappen. “Ik reed de virtuele Amstel Gold Race met een gemiddeld vermogen van 250 Watt. De meeste toerders houden dat niet vol, maar toch haalde ik niemand in. Dat probleem met de wattages zal er voor altijd zijn, vrees ik.”

LEES OOK. Met Stefan Küng wint opnieuw tijdrijder in virtuele Ronde van Zwitserland

Tom Dumoulin niet wild van virtueel koersen: “Wout van Aert is normaal de koning van vermogens trappen en werd pas 10e in de Ronde”
Wout van Aert tijdens het BK tijdrijden in Middelkerke in 2019 Foto: BELGA
Door Joost Marynissen
AANGERADEN
Meest recent