Zlatan Ibrahimovic scoort in oefenpotje voor Hammarby

Bron © BELGA

In afwachting van een herneming van de Serie A onderhoudt Milan-vedette Zlatan Ibrahimovic zijn conditie in eigen land bij Hammarby, de Zweedse club waarvan hij aandeelhouder is. Vrijdag toonde hij zijn torinstinct tijdens een oefenduel achter gesloten deuren tegen spelers uit lagere afdelingen.

Na afloop maakte Ibrahimovic even tijd voor de media. Hij kreeg onder meer een vraag over een mogelijke comeback naar de Zweedse topklasse. “Ik heb altijd gezegd dat ik niet in de Allsvenskan zal spelen, maar ik heb ook al andere dingen gezegd. We zullen zien wat er gebeurt”, stelde hij tegenover broadcaster Dplay.

De 38-jarige Ibrahimovic keerde vorige maand terug naar Zweden toen in Italië de competitie werd stilgelegd. Wanneer er opnieuw in de Laars kan worden gevoetbald, is nog afwachten. De aanvaller heeft nog tot eind juni een contract bij Milan.

Ibrahimovic zei tevreden te zijn dat hij kan trainen in Zweden, waar ze hopen de competitie in juni te beginnen. “Ik wil zolang mogelijk voetballen, maar we zullen zien wat er gebeurt. Ik ben heel tevreden dat ik met de jongens kan trainen op een moment dat in Europa niet wordt gespeeld.”

Vorig jaar werd Ibrahimovic voor 25 procent eigenaar van Hammarby. Dat zorgde voor heel wat misnoegde reacties bij fans van zijn ex-club Malmö. Zij beschadigden onder meer verschillende keren het standbeeld van Ibrahimovic dat voor het stadion van Malmö is neergezet.

“Een schande, maar ik ben niet geschokt”, reageerde de topspits, die erop wees dat hij “100 miljoen kronen” (9,2 miljoen euro) hielp inzamelen voor de club. “Andere dingen zijn veel belangrijker. Vandaag gaat het over corona, over gezondheid. Ik weet wat ik heb bijgedragen.”

Door belga
AANGERADEN