Tom Hanks schrijft brief aan Corona (8), die gepest wordt met zijn naam: “Je hebt een vriend aan mij”

Acteur Tom Hanks (63) heeft een Australisch jongetje dat gepest wordt met zijn naam een hart onder de riem gestoken. De kleine Corona deed zijn verhaal op de Australische televisie, waar hij zei “erg blij te zijn met zijn nieuwe Amerikaanse vriend”.

Jef Van Hoofstat

De 8-jarige Corona De Vries schreef een brief naar de Amerikaanse acteur toen die in maart drie weken lang samen met zijn vrouw in quarantaine zat aan de Australische Gold Coast. “Ik hoorde op het nieuws dat u en uw vrouw besmet zijn met het coronavirus. Zijn jullie oké?” Vervolgens schreef het jongetje dat hij blij was met zijn naam, maar dat zijn klasgenootjes hem “coronavirus” noemden. “Ik word erg verdrietig als mensen dat doen.”

“Beste vriend Corona”, antwoordde Hanks na zijn terugkeer naar de Verenigde Staten. “Je brief maakte mijn vrouw en mij zo blij! Dank je dat je zo’n goede vriend bent – vrienden monteren vrienden op als ze verdrietig zijn. Je bent de enige persoon die ik ken met de naam Corona – net als de ring rond de zon, een kroon.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hanks stuurde als cadeautje ook een typemachine van het merk Corona op, die hij had gebruikt tijdens zijn quarantaine in Australië. “Ik dacht dat je hier wel iets mee zou kunnen. Vraag een volwassene hoe het werkt, en gebruik het om me nog eens te schrijven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De kleine Corona is erg blij met zijn “nieuwe Amerikaanse vriend”, vertelde hij aan het Australische Nine news. Daar vertelde hij ook dat hij naar Hanks had geschreven wegens diens rol als Woody in de Toy story-films. Hanks schreef onderaan de brief dan ook “PS! Je hebt een vriend aan MIJ!”, een verwijzing naar het populaire liedje uit de film.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten