Dreigt het einde voor het Team CCC van Greg Van Avermaet?

Foto: Photo News

Greg Van Avermaet zit dezer dagen opnieuw op de fiets voor de virtuele Ronde van Zwitserland, beter bekend als de ‘Digital Swiss 5’, maar zijn zorgen zijn nog niet voorbij. Volgens het Poolse persagentschap PAP werkt het management van Team CCC aan een noodplan.

Door de coronacrisis krijgt hoofdsponsor CCC zware economische klappen. Omdat de Poolse schoenenfabrikant in eerste instantie als bedrijf wil overleven, is een groot deel van het personeel op technische werkloosheid geplaatst en werd aan de renners gevraagd om 80 procent van hun loon in te leveren. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar leed het bedrijf bijna 75 miljoen euro verlies.

Volgens PAP overweegt CCC dan ook om zijn sponsoractiviteiten tegen eind 2020 volledig stop te zetten. Wat meteen het einde zou betekenen voor de formatie van onder anderen Greg Van Avermaet, Serge Pauwels en Marianne Vos.

“We brengen onze uitgaven terug naar het minimum”, aldus CEO Marcin Czyczerski. De kosten zouden per maand met 15 procent moeten dalen tegen het einde van het jaar, met een totaal van zo’n 11 tot 13 miljoen euro.

LEES OOK. Greg van Avermaet: “Of ik nog opensta voor team van Lefevere? Zeg nooit nooit”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN