Tennisster Kirsten Flipkens hekelt optreden van politie na boete: “Als een crimineel met sirenes aan de kant gezet”

Foto: BELGA

Frustratie bij Kirsten Flipkens. De tennisster werd door de politie aan de kant gezet toen ze terugkeerde uit Nederland en kreeg een boete. “Begrijpen wie begrijpen kan”, klinkt het bij de 34-jarige Kempense.

LEES OOK. Tennisster Kirsten Flipkens had uitdaging nodig en rijdt dan maar 200 kilometer om kaarsje te branden

Het is geen makkelijke periode voor Flipkens. Ze zag een heleboel tennistoernooien afgelast worden of verplaatst naar het najaar. Ze probeert zich tijdens de lockdown nuttig bezig te houden en zat al regelmatig op de fiets. Ook afgelopen vrijdag, toen ze een tochtje van 130 kilometer uitstippelde. Maar dat liep niet zo gesmeerd als aanvankelijk gedacht.

Flipkens reed namelijk zonder het goed en wel te beseffen de grens met Nederland over. Toen ze ons land weer binnen fietste, werd ze tegengehouden door de Lommelse politie. Het leverde haar volgens Het Laatste Nieuws een boete van 250 euro op. En daar kon ze niet mee lachen.

“Ik had een route van 130km ingegeven in de gps (die de gps zelf kiest) en vanaf het moment dat ik zag dat ik in Nederland was (in Komoot), heb ik de kortste weg terug naar België ingegeven”, klinkt het bij de tennisster. “Je ziet ze vanop 1km afstand staan. En dan gelijk een crimineel met sirenes aan de kant gezet worden. Echt erg.”

Om het allemaal nog wat pijnlijker te maken…

Flipkens stuurde een misnoegde tweet rechtstreeks richting de Lommelse politie toen die enkele nieuwe maatregelen bekendmaakte op haar Facebook-pagina:

De Kempense gaf wel toe dat ze niet in Nederland mocht zijn, maar vraagt om een consequent beleid. “Voor alle duidelijkheid, nee ik moest niet in Nederland zijn. En nee er stond nergens aangegeven op mijn fietsroute dat ik Nederland binnen was gereden. Ja ik was in fout. Maar wees redelijk en vooral consequent”, aldus Flipkens.

Door Vincent Van Genechten
  • AANGERADEN
    Meest recent