19-jarige drugsdealer ramt politievoertuig in Deurne

Bron © BELGA

Foto: BELGA

In het Antwerpse district Deurne heeft een 19-jarige drugsdealer vrijdagavond een anoniem voertuig van de politie geramd, toen die hem wilde controleren. De verdachte kon alsnog opgepakt worden. Hij bleek te werken vanuit een garagebox, waar hij zijn verdovende middelen klaarmaakte voor verkoop.

De wagen van de jongeman had vrijdagavond de aandacht van het drugsondersteuningsteam getrokken. Ze zagen hoe hij kort een garagecomplex aan de Sint-Rochusstraat bezocht en daarna weer vertrok. De inspecteurs besloten om over te gaan tot controle.

De bestuurder gaf echter plankgas en reed in op de inspecteurs en hun anoniem voertuig. De politiemensen konden net op tijd wegspringen, maar hun dienstwagen raakte wel beschadigd. Ook nog een andere wagen werd geraakt.

De vluchtende bestuurder kon uiteindelijk overmeesterd worden. In de auto van de verdachte vond de politie een som geld, drie mobiele telefoons en cannabis. De politie bezocht ook de garagebox waar de verdachte even was binnen gegaan.

Ze troffen er een ‘kantoor’ aan van waaruit de verdachte zijn verdovende middelen klaarmaakte voor verkoop. De inspecteurs vonden er nog meer drugs, twee precisieweegschalen en heel wat verpakkingsmateriaal. Bij de jongeman thuis vond de politie ook nog een som geld. De onderzoeksrechter zal beslissen over zijn verdere aanhouding.

AANGERADEN