Spurtbom Elia Viviani hoopt snel weer in openlucht te mogen rijden: “Renners vormen geen gevaar”

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Italiaanse wielrenner Elia Viviani hoopt dat hij zo snel mogelijk weer een trainingsrondje op de wegen mag fietsen in Italië. “Ik wil erop wijzen dat wij, de renners, voor niemand een gevaar vormen. Het wielrennen moest stoppen om de toenemende druk op de ziekenhuizen te verlichten, niet omdat wielrenners het coronavirus verspreidden”, zegt de 31-jarige sprinter uit de Franse ploeg Cofidis in de Franse sportkrant L’Équipe.

Italië is zwaar getroffen door het virus en verkeert sinds 9 maart in een lockdown. Buiten wielrennen is verboden. De Italiaanse regering lijkt bereid te zijn na 4 mei de regels wat te versoepelen. “Het aantal besmettingen neemt af en ik denk dat we onder strikte voorwaarden weer kunnen fietsen. Wielrenners kunnen makkelijk een paar uur in hun eentje de weg op en hun normale training oppikken. Daarmee vormen we geen gevaar voor anderen”, aldus Viviani.

De Italiaan kijkt uit naar het najaar, wanneer de internationale wielrenunie UCI weer koersen heeft gepland. Met daarin opgenomen de Tour, Giro en Vuelta. “Ik denk niet dat er renners zijn die alle drie de grote ronden zullen rijden. We zullen keuzes moeten maken, maar dat is niet erg. Het belangrijkste is dat we de wedstrijden weer gaan rijden.”

AANGERADEN