Ook Pro League basketbal wacht op beslissing van veiligheidsraad: “We werken al aan een nieuwe competitieformule”

Foto: BELGA

De EuroMillions League werd na de bekerfinale op 8 maart in Vorst Nationaal tussen Antwerp Giants en Charleroi omwille van het coronavirus niet meer opgestart. Alle tien clubs gingen ondertussen over naar technische werkloosheid en wachten in spanning af wanneer ze opnieuw kunnen gaan trainen. De Pro League onderzoekt met de clubs nu naar competitieformules richting de campagne 2020-21.

Het eerste scenario is om in het weekend van 4 september het nieuwe seizoen aan te vatten. Dit opnieuw met een dubbele speelronde en om de verloren wedstrijden van het afgelopen seizoen ietwat te compenseren. Vermits massa-evenementen tot 31 augustus in België niet zijn toegelaten is het quasi onmogelijk om op 4 september te beginnen. Zeker ook omdat de tien clubs uit eerste klasse niet achter gesloten willen aantreden. De Pro League incasseert weinig tv-inkomsten en de clubs rekenen naast de bijdrage van sponsors immers op de verkoop van tickets, diners en de inkomsten van cafetaria enz.

“Gezondheid primeert”

Arthur Goethals, voorzitter van de Pro League, reageerde sereen richting de opstart van de EuroMillions League. “De gezondheid van iedereen primeert. Ik kan je meegeven dat we achter de schermen werken aan een competitieformule. We kregen misschien wel tientallen formules voorgeschoteld (lacht). We willen vooral zaken zoals in het voetbal en dus onduidelijkheid vermijden. Als de overheid ons mee geeft dat we de trainingen en competitie kunnen hervatten zullen we echter klaar zijn. Een drietal scenario’s dragen momenteel de voorkeur: begin september, begin oktober en in het slechtste geval begin januari.

Ook Pro League basketbal wacht op beslissing van veiligheidsraad: “We werken al aan een nieuwe competitieformule”
Arthur Goethals, voorzitter van de Pro League basketbal. Foto: BELGA

Ook een dubbele of een anderhalve speelronde ligt op de tafel. Maar, voor een goed begrip, we kunnen niets beslissen voor we meer info krijgen van de veiligheidsraad. Laat ons vooral hopen dat het virus onder controle geraakt en dat er snel een vaccin is,” aldus Arthur Goethals van de Pro League. Normaal gezien ging de licentiecommissie voor half mei beslissen inzake de licenties van de tien clubs. Gezien de corona-uitbraak is het iets langer wachten op een uitspraak. Luik en Brussels, die het voorbije jaar met extra-sportieve problemen kampten, lijken alvast op weg naar het behalen van een licentie zodat de EuroMillions League 2020-21, wanneer de start ook is, waarschijnlijk met opnieuw tien clubs zal aanvatten.

Door Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN
    Meest recent