Steven Kruijswijk over zijn ploegmaat Tom Dumoulin: “Laat hem lekker bij Sunweb, dacht ik eerst”

© BELGAIMAGE

Steven Kruijswijk zat niet meteen te wachten op nog wat extra concurrentie om het kopmanschap bij Team Jumbo-Visma. De derde van de Tour de France van vorig jaar zag zijn nieuwe ploegmaat Tom Dumoulin dan ook niet graag komen, gaf hij met de glimlach toe.

Joost Marynissen

Het is eens iets anders, een podcast opnemen op Zwift. De Nederlandse klimmer ontvluchtte Monaco voor de lockdown om in zijn thuisregio Brabant buiten te mogen fietsen, maar zondag reed Kruijswijk samen met wat wielertoeristen toch een virtueel rondje. Zwoegend op zijn rollen beantwoordde de ploegmaat van Wout van Aert een uur lang vragen voor de podcast In het wiel.

Steven Kruijswijk en Primoz Roglic zijn de vooruitgeschoven kopmannen in het klimwerk bij Jumbo-Visma, maar afgelopen winter kwam daar plots ook Tom Dumoulin bij. De Nederlandse ex-wereldkampioen tijdrijden trok de deur van Team Sunweb achter zich dicht en had nood aan een frisse wind in zijn carrière. Een stap die Kruijswijk niet meteen toejuichte: “Ik dacht eerst: laat hem lekker bij Sunweb.”

Dumoulin was in het begin van het seizoen nog op de sukkel en kwam nog niet in actie dit (korte) wielerseizoen. Met Primoz Roglic, Robert Gesink en jonge talenten Laurens De Plus en Sepp Kuss ontbreekt het Jumbo-Visma alvast niet aan renners die bergop kunnen rijden. Het loonde in de Tour vorig jaar, waar Kruijswijk,onder meer dankzij een beresterke De Plus, naar de derde plaats in het eindklassement reed. “Er viel iets van me af”, zegt de Nederlander daarover. De laatbloeier heeft het niet altijd makkelijk gehad. “Ik ben nooit het grote talent geweest van wie iedereen dacht dat hij het wel even ging doen in een grote ronde.”

LEES OOK. Tom Dumoulin niet wild van virtueel koersen: “Wout van Aert is normaal de koning van vermogens trappen en werd pas 10e in de Ronde”

© Photo News

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt