Historisch truitje van Dries Mertens levert duizenden euro’s op voor goede doel dankzij opmerkelijke koper

Foto: Getty Images

Dries Mertens is een voetballer met een gouden hart. Hij was er dus als de kippen bij om een van z’n truitjes te verkopen voor het goede doel. Met succes want het leverde liefst 15.000 euro op.

Het was het truitje waarmee de Rode Duivel in februari tegen FC Barcelona gedeeld clubtopschutter aller tijden werd, dat onder de hamer ging voor de Fondazione Cannavaro Ferrara. Met dat doelpunt in de Champions League zette de Rode Duivel de teller op 121 doelpunten voor de Napolitanen, even veel als clublegende Marek Hamsik.

Mertens heeft het al jaren naar zijn zin in het zuiden van Italië en wilde nu iets terugdoen. “Ik voel me zelf ook een Napolitaan en ik wil de Fondazione dan ook een handje toesteken”, reageerde Mertens toen op Instagram.

Nu blijkt dat niemand minder dan Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis het historische truitje van onze landgenoot kocht. De flamboyante Italiaanse filmmaker gaf er 15.000 euro voor.

“Blij dat ik namens de club het truitje van Dries van Napoli - Barcelona heb gewonnen”, klinkt het. “Dit belangrijke shirt blijft bij ons en levert een belangrijke bijdrage op voor mensen die het op dit moment moeilijk hebben.”

Historisch truitje van Dries Mertens levert duizenden euro’s op voor goede doel dankzij opmerkelijke koper
Door Vincent Van Genechten