Jolien, winnares van De mol, over online reacties: “Toch tranen gelaten”

In ‘Gert late night’ waren maandagavond winnares van ‘De Mol’ Jolien, mol Alina en medebedenker van het programma Tom Lenaerts te gast. Jolien vertelde geraakt te zijn door de kritiek die online op haar werd gegeven.

Alina en Jolien vinden niet dat de winnares verkeerd in beeld is gebracht: ze kan wel degelijk fel uit de hoek komen. “Maar het was wel even schrikken,” aldus Jolien, “want ik ben al heel mijn leven zo en iedereen rond mij kent mij, maar je zit daar ook in een stress-situatie en dan komt dat nog dat tikkeltje harder naar boven. Dus toen ik keek, dacht ik toch soms: oh, Jolien…

De online commentaren heeft ze zo veel mogelijk proberen te vermijden – “ik heb gelukkig geen Twitter” – maar de reacties die ze zag, raakten haar wel. “Ik ben eigenlijk wel nog lief hoor, maar dan zeggen mensen van: wat een bitch en het venijn loopt van haar gezicht.” Ze heeft er zelfs tranen voor gelaten. “Je hebt ook geen contact met de andere kandidaten en op den duur begin je te denken: oh my god, denken zij dat ook over mij? En dat was het erge.”

Gelukkig was dat bij Alina alvast geen obstakel: “Ze is wie ze is en dat is keischoon, je weet wat je aan haar hebt en hoe ze over iets denkt. En ik apprecieer dat echt”, zei Alina.

“Ze hebben het beter gemaakt”

Wat vindt Tom Lenaerts, die het programma jaren geleden mee bedacht, eigenlijk van de nieuwe seizoenen van De mol? Hij was aanvankelijk niet op de hoogte toen Vier het programma nieuw leven zou inblazen en was bezorgd dat het niet zo goed zou zijn als hoe het herinnerd werd. “Maar ze hebben het ongelofelijk goed gedaan. Dus ik ben heel blij dat het nu wel loopt, want dat is een fantastische ploeg makers. En zij hebben het volgens mij beter gemaakt dan wij het ooit gemaakt hebben.”

Video: Vier

Door adb
Meest recent