Afwezigheid van ‘Thuis’ en ‘Familie’ laat zich voelen in kijkcijfers

Foto: vrt

Momenteel kunnen Eén en VTM geen nieuwe afleveringen uitzenden van ‘Thuis’ en ‘Familie’. Beide zenders zien die plek in hun zendschema met honderdduizenden kijkers terugvallen.

Door de maatregelen rond het coronavirus liggen de opnames van de twee soaps al even stil. Daardoor werd de voorsprong die de productie doorgaans heeft op de uitzendingen op tv kwijtgespeeld. En eindigden de seizoenen vorige week vrijdag noodgedwongen vroeger dan verwacht. Beide zenders beslisten bovendien om pas na de zomer met nieuwe afleveringen te komen. Om opnieuw een voorsprong te kunnen opbouwen, en omdat nog moet worden bekeken wanneer de opnames precies kunnen worden hervat.

De afwezigheid van beide programma’s laat zich, op die plekken in de zendschema’s, voelen in de cijfers. Op VTM haalde Sara maandagavond 502.195 kijkers (live + uitgesteld dezelfde dag, nvdr.), terwijl Familie vorige week nog elke dag over de 700.000 ging en met de laatste aflevering zelfs piekte tot 763.636.

Thuis zat vorige week dan weer tussen 1,2 en 1,4 miljoen kijkers, terwijl het vooruitgeschoven Spoed 24/7 maandag landde op 886.620 kijkers. Omdat VRT besliste om geen vaste vervanger in te plannen voor Thuis, maar de rest van z’n aanbod ’s avonds een beetje vroeger uit te zenden, staat wel elke dag een ander programma in dat tijdslot. Vermoedelijk zal pakweg De Columbus op donderdag makkelijker standhouden.

BEKIJK OOK. Nog even nagenieten van ‘Thuis’ met de laatste bloopers van het seizoen

Door bpr
Meest recent