IOC countert Japanse gezondheidschef: “Olympische Spelen zijn niet afhankelijk van vaccin”

© AP

Het doorgaan van de Olympische Spelen van 2021 in Tokio is niet geheel afhankelijk van het tijdig vinden van een vaccin tegen het coronavirus. Dat zegt John Coates, lid van het Internationaal Olympisch Comité. “Maar een vaccin zou uiteraard wel helpen”, voegde hij daar aan toe.

“Met de Wereldgezondsheidorganisatie WHO hebben we de afspraak dat we doorgaan met de voorbereidingen”, vervolgde de Australiër. “Er zijn meerdere mogelijkheden die tot een oplossing kunnen leiden. We proberen ons overal op voor te bereiden. Dat neemt niet weg dat de gezondheid van alle betrokken mensen op de eerste plaats staat.”

Coates reageerde daarmee op de woorden van Yoshitake Yokokura, de voorzitter van de Japanse gezondheidsorganisatie, die zei dat zonder een goed vaccin het ook volgend jaar lastig is om de Olympische Spelen in Tokio te houden.

Oorspronkelijk zouden de Olympische Spelen komende zomer in Tokio doorgaan, maar dat ging niet omwille van de wereldwijde coronacrisis. De Spelen staan nu van 23 juli tot 8 augustus 2021 geprogrammeerd.

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners