Olivier Deschacht over zijn nieuwe assistent-trainer Timmy Simons: “Een uitdaging, want we hebben vroeger veel ruzie gehad”

Olivier Deschacht krijgt volgend seizoen Timmy Simons als assistent-coach bij Zulte Waregem. “Een uitdaging voor ons alle twee”, vertelt de 39-jarige verdediger bij PlaySports Kot.

Deschacht en Simons waren jarenlang de rots in de branding bij respectievelijk Anderlecht en Club Brugge. Nu moeten ze samenwerken bij Zulte Waregem, waar Simons Francky Dury zal ondersteunen samen met Davy De fauw.

“Anderlecht en Club Brugge hebben natuurlijk vaak tegen elkaar gespeeld,” legt Deschacht uit. “Anderlecht was Deschacht en Club Brugge was Simons. Ik heb een beetje een haat-liefdeverhouding met hem.”

“We zijn allebei vechters die het moeten hebben van onze mentaliteit. We hebben veel ruzie gehad, maar ik kijk er wel ongelooflijk naar uit om met hem samen te werken. Dat is een uitdaging voor ons alle twee. Ik hoop dat ik veel kan leren van Timmy en dat ik hem een plezier kan doen en opnieuw mijn niveau van vroeger kan halen.

“Of ik hem al gebeld heb? Neen, het zou een beetje raar zijn om als speler plots je trainer te bellen. Ik heb nog geen contact gehad met hem, maar we zullen elkaar nog genoeg zien”, besluit Deschacht lachend.

LEES OOK. Deschacht (39) weet van geen ophouden: hij verlengt met een jaar bij Zulte Waregem

Olivier Deschacht over zijn nieuwe assistent-trainer Timmy Simons: “Een uitdaging, want we hebben vroeger veel ruzie gehad”
Foto: BELGA
Door jmg
AANGERADEN