Boris Johnson opnieuw vader geworden, maar Britse premier gaat meteen weer aan de slag

Foto: EPA-EFE

De Britse premier Boris Johnson is opnieuw vader geworden. Zijn verloofde Carrie Symonds schonk woensdagmorgen het leven aan een jongen. Moeder en kind maken het goed, aldus de woordvoerder van het stel. De van het coronavirus genezen vader is al opnieuw aan de slag. Vaderschapsverlof is voor later.

De 55-jarige Boris Johnson was pas sinds maandag weer voltijds aan het werk nadat hij drie weken ziekteverlof had genomen omdat hij besmet was geraakt met het coronavirus. Hij was erg ziek geworden en bracht een week in een Londens ziekenhuis door, waarvan zelfs drie nachten op de afdeling intensieve zorg. Nu is hij volledig hersteld, net op tijd om de geboorte van zijn jongste zoon te kunnen meemaken.

“De premier en mevrouw Symonds (32) zijn enorm enthousiast dat ze de geboorte van een gezonde jongen kunnen aankondigen”, zei de woordvoerster. De baby werd woensdagochtend geboren in een ziekenhuis in Londen. “Ze zijn het medisch personeel heel dankbaar.” Over de omstandigheden van de geboorte is nog niets geweten. De geboorte was pas voor de zomer verwacht, maar de woordvoerder wilde niet zeggen of het om een vroeggeboorte ging. Ze wilde alleen zeggen dat het kind gezond was.

Vier kinderen

Johnson was woensdagmiddag door de geboorte niet aanwezig voor het vragenuurtje in het Lagerhuis. Hij werd daar vervangen door zijn minister van Buitenlandse Zaken, Dominic Raab, die hem eerder al verving terwijl hij in het ziekenhuis lag. Later op de dag is hij wel teruggekeerd naar Downing Street om zijn werkzaamheden te hervatten. Hij zal zijn vaderschapsverlof later dit jaar opnemen, meldt een woordvoerder van de premier.

De 55-jarige Johnson heeft al vier kinderen met zijn ex-vrouw Marina Wheeler. Het is onduidelijk of de premier nog meer kinderen heeft met andere vrouwen, maar Johnson staat erom bekend verschillende affaires te hebben gehad. Volgens de Britse pers zou er nog een kind uit een buitenechtelijke relatie zijn geboren.

Door sgg, gjs
AANGERADEN