Heel wat grote namen uit modewereld nemen deel aan virtuele modeshow

Foto: ISOPIX

Virgil Abloh, Kim Kardashian, Ashley Graham, Diane von Fürstenberg, Alexander Wang, het zijn maar enkele namen uit een rist van ontwerpers en modellen die deelnemen aan de virtuele modeshow die door de bekende modejournaliste Carine Roitfeld wordt georganiseerd.

Carine Roitfeld, ooit hoofdredacteur van de Franse Vogue, en modejournalist Derek Blasberg presenteren op 1 mei om 22 uur Belgische tijd een virtuele modeshow die zal worden gestreamed via crrunwayxamfar.org. Het doel van dat alles? “Meer bewustzijn creëren rond de inspanningen van het amfAR Fund to Fight Covid-19.”

De dertig minuten durende show wil in deze moeilijke tijden “een moment van creatieve inspiratie en opbeurend entertainment” brengen. En wie neemt daar allemaal aan deel? Virgil Abloh, Alessandra Ambrosio, Hailey Bieber, Silvia Fendi, Ashley Graham, Maria Grazia Chiuri, Winnie Harlow, Kim Kardashian West, Karlie Kloss, Adriana Lima, Stella Maxwell, Simon Porte Jacquemus, Heron Preston, Richard Quinn, Shanina Shaik, Irina Shayk, Joan Smalls, Amber Valletta, Diane von Fürstenberg en Alexander Wang, om er maar een paar te noemen.

De modellen zullen op de catwalk creaties dragen die ze uit hun eigen kleerkast halen, maar ze zullen wel worden gestyled door Roitfeld. Daarnaast zullen modeontwerpers boodschappen inspreken en zijn er ook muzikale intermezzo’s zijn van wereldsterren. Het spektakel zal gratis te volgen zijn, maar wie dat wil kan een vrije bijdrage storten aan het amfAR Fund to Fight Covid-19. AmfAR is een organisatie die zich normaal inzet voor aidsonderzoek, maar zich nu eventjes focust op corona.

Door flb