BAS geeft Patro Eisden in tweede zitting op 7 mei kans op extra toelichting

© Dick Demey

Patro Eisden verscheen dinsdag voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) om de weigering van de licentie eerste amateur aan te vechten. De Limburgers zijn overtuigd van hun zaak, maar werden extra toelichting gevraagd over hun sociale berekeningen. Op donderdag 7 mei mag Patro die in een tweede zitting voor het BAS toelichten.

De zitting voor het BAS verliep dinsdag correct en positief, klinkt het bij de Maaslanders. Op de meeste vragen van licentiemanager Nils Van Brantegem en de drie aangewezen arbiters van het BAS konden de advocaten en bestuursleden van Patro antwoorden. Wel wilde Van Brantegem extra toelichting bij de RSZ-berekeningen die het secretariaat van de amateurclub maakte.

“Vermits dit wel wat tijd in beslag zou nemen, merkte de zetelende voorzitter van het BAS terecht op dat deze vraag te veel tijd in beslag zou nemen”, licht Patro toe. De licentiemanager kreeg daarom tot woensdag om zijn vragen op te lijsten. Patro heeft tot 5 mei de tijd om daarop te antwoorden. Op 7 mei werd een nieuwe zitting (17u00) georganiseerd waarop enkel de vragen bij de sociale berekeningen behandeld worden.

De club van de flamboyante voorzitter Salar Azimi heeft vertrouwen in een goede afloop. “We legden dinsdag meteen een attest van de RSZ voor aan de arbiters van het BAS en zijn dan ook van mening dat Patro aan alle voorwaarden voldoet om een licentie eerste amateur te verkrijgen.”

LEES OOK

Nu in het nieuws