Mandaat van Jos Clijsters als voorzitter van Belfius met twee jaar verlengd

Bron © BELGA

Jos Clijsters Foto: Photo News

De algemene vergadering bij Belfius heeft vandaag/woensdag het mandaat van voorzitter Jos Clijsters bij de Belgische staatsbank met twee jaar verlengd. Ook de mandaten als niet-uitvoerend bestuurder van Paul Bodart, Carine Doutrelepont, Lutgart Van den Berghe, Chris Sunt en Rudi Vander Vennet werden verlengd voor een periode van twee jaar. Isabel Neumann komt nieuw in het bestuur, voor een periode van twee jaar. Er werd ook beslist om geen bijkomend dividend uit te keren, zoals voorgesteld door de raad van bestuur.

Belfius kondigde begin dit jaar nog aan dat het een dividend van 161 miljoen euro zou uitkeren aan zijn aandeelhouder, de Belgische staat. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten: de Europese Centrale Bank riep financiële instellingen op om geen dividenden uit te keren en hun kapitaal te versterken. De raad van bestuur van Belfius besliste begin april in die zin en de algemene vergadering heeft dat besluit nu bekrachtigd. De 161 miljoen komt in de reserves van Belfius.

Met de nieuwe benoemingen in de raad van bestuur wordt de vrouwelijke aanwezigheid versterkt. De RvB telt nu zes vrouwen en tien mannen.

Door jvh
AANGERADEN