Erik Van Looy met een arm uit de kom of Philippe Geubels in een jeansshort: bekijk hier wie de beste tijd neerzette in De container cup

“Ik denk dat ik hem ga vernederen.” Comedian Philippe Geubels (39) was vooraf erg zeker dat hij filmregisseur Erik Van Looy (58) zou kloppen in de eerst BV-aflevering van De container cup, maar moest tot zijn eigen verbazing vaststellen dat hij vijf seconden trager was dan zijn goede vriend.

“Mentaal ben ik Ronaldo, lichamelijk ben ik Maradona. Ik heb nog nooit een fitness van binnen gezien.”Filmregisseur en quizmaster Erik Van Looy waarschuwde de kijker al voor hij zich waagde aan de zevenkamp van De container cup. Ondanks een kruisbandoperatie en drie meniscusoperaties verliep de 1.500 meter met een tijd van 7:2:01 nog vrij behoorlijk voor Van Looy, maar bij de monkeybars ging zijn schouder zoals gevreesd meteen uit de kom.

VIDEO. Erik Van Looy haalt de schouder uit de kom… en steekt hem er zelf weer in.

Van Looy schreeuwde het uit van de pijn, maar duwde zijn arm zelf opnieuw in de kom… en deed gewoon verder. Al verliep dat niet van een leien dakje. Vooral bij het golfen, het roeien en de bench press had hij nog flink wat last van de schouder. Met een tijd van 17:05:07 was Van Looy dik 7 minuten trager dan Dirk Van Tichelt, de leider bij de topsporters.

Maar het volstond wel om Philippe Geubels te verslaan. De Antwerpse comedian en tv-presentator was met een jeans short dan ook niet bepaald vestimentair uitgerust voor een zevenkamp. Vooral conditioneel liep het bij Geubels niet al te best. Op de 1.500 meter lopen was hij 38 seconden trager dan Van Looy en tijdens het roeinummer moest hij meermaals stoppen. “Als je dat plezant vindt, wil ik niet weten hoe de rest van uw leven eruitziet.” Op de bench press maakte Geubels met 75 kilogram - beter dan Evenepoel en Campenaerts - wel indruk. Maar de comedian verloor in het slot cruciale seconden toen hij tijdens het fietsen uit zijn pedaal schoot. Met een tijd van 17:10:33 was hij uiteindelijk tot zijn eigen verbazing 5 seconden trager dan Erik Van Looy.

Door Maarten Delvaux
AANGERADEN