Nieuwe twist in soap rond toekomst ploeg van Greg Van Avermaet? “Tachtig procent inleveren was onmogelijk te accepteren”

Foto: Photo News

Het is al weken koffiedik kijken wat de toekomst van het CCC Team van Greg Van Avermaet. Volgens Poolse media zal de schoenfabrikant alle sponsoring in sport stop zetten. Er was sprake van een loonsverlaging voor de renners van 80 procent, maar dat zou niet aanvaard zijn.

LEES OOK. Van kwaad naar erger: Greg Van Avermaet dreigt hoofdsponsor te verliezen

Althans, dat vertelt Fausto Masnada aan SpazioCiclismo. De Italiaan kwam over van Androni Giocattoli - Sidermec en heeft het over een “moeilijke situatie” bij de oranje brigade.

“We hebben ons als renners verenigd en hebben samen een tegenvoorstel gedaan”, klinkt het. “Eentje waarbij we elkaar halverwege hopen te vinden. We zitten in een kritieke situatie, maar de loonsverlaging die de ploeg voorstelde was onmogelijk te accepteren. We wachten momenteel op een reactie van hogerhand. We hopen dat binnen dit en enkele dagen te krijgen. Met hopelijk een vast trainingsschema en doel voor ogen.”

Volgens de winnaar van een Giro-rit vorig jaar is er nog geen sprake van een definitieve stopzetting van de sponsoring door CCC. “Daar is ons niets over verteld”, klinkt het. “Voorlopig is het de bedoeling om het seizoen uit te rijden en deel te nemen aan wedstrijden eens die hervatten.”

Nieuwe twist in soap rond toekomst ploeg van Greg Van Avermaet? “Tachtig procent inleveren was onmogelijk te accepteren”
Masnada vorig jaar triomferend in de Giro. Foto: BELGA

“We moeten loyaal zijn”, zo legde Greg Van Avermaet zich neer bij de besparingen. “Het belangrijkste is dat CCC de ploeg verder kan sponsoren wanneer het coronavirus is gaan liggen.”

Bij het mannenteam van CCC staan op dit moment nog achtentwintig renners onder contract. Naast Van Avermaet zijn dat ook nog de Belgen Nathan Van Hooydonck, Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke en Guillaume Van Keirsbulck. Ook bij het personeel zijn nog eens tien Belgen werkzaam. Van Avermaet en Van Hooydonck hebben nog een contract tot eind 2021, voor de andere Belgische renners loopt hun verbintenis af na dit seizoen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN