Wout van Aert bant in Gert Late Night laatste twijfels over zijn vormpeil: “Ik was echt klaar voor het voorjaar”

Na een lange revalidatie stond Wout van Aert, tegen verwachtingen in, helemaal paraat om te beginnen aan het wielerseizoen. Maar corona gooide roet in het eten... Bij Gert Late Night vertelde de Kempenaar van Jumbo-Visma dat hij er nochtans “helemaal klaar” voor was.

Van Aert probeert ook zo veel mogelijk contact met mensen te vermijden. “Er is mijn vrouw natuurlijk en daarnaast mijn trainingsmaten”, zegt hij. “En dat zijn er niet zoveel. Of de ploeg mij controleert? Iedereen zit in z’n eigen quarantaine dus, je kan niet veel misdoen. Dat wil ik ook niet. In het begin dacht je nog dat je jezelf niet veel zorgen moest maken als je jong en fit was, maar dat blijkt nu wel het geval. Dat er ook blijvende longschade kan zijn, wat niet je volgende seizoen hypothekeert, maar mogelijk je hele carrière.”

Van Aert doet ook mee aan ‘De container cup’. “Ik moest tegen Mathieu Van der Poel. Dat is ook niet toevallig, denk ik”, lacht hij. “Wij zijn zeker geen vrienden. Maar rivalen, dat is zo’n negatief woord… Als je altijd dezelfde tegenstander hebt die je vaak moet kloppen om wedstrijden te kunnen winnen, dan kan je vijf minuten later geen vrienden zijn. Of het afzien was? Het was lang geleden dat ik zo heb afgezien. Vooral tijdens het roeien en het fietsen. Toen ging mijn hartslag het hoogste.”

Als Van Aert mag kiezen, welke koers wil hij dit najaar dan winnen? “Ik kan nooit kiezen tussen Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen”, zegt hij. “Die vergen een speciale voorbereiding want iedereen die daar start, wil winnen. Die koersen liggen mij en als Vlaming ben ik opgegroeid met die koersen. Daar keek ik elkaar jaar naar uit om te volgen.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent