Verlenging van termijnen voor rijexamens tot einde van het jaar

© Photo News

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) heeft beslist om uitstel te verlenen tot 31 december aan alle kandidaat-bestuurders om hun rijexamen af te leggen of te voldoen aan hun verplichting van het terugkommoment . Dat melden het kabinet van Peeters en GOCA, de groepering van Vlaamse erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs.

De rijexamens starten vanaf 18 en 25 mei 2020 opnieuw gefaseerd op, nadat ze door de coronacrisis sinds 16 maart opgeschort waren. Dit impliceert dat een inhaalbeweging moet worden gemaakt van ruim 21.000 examens. “Omdat in een aantal gevallen rekening moet worden gehouden met wettelijk voorziene termijnen waarin een opleiding moet worden gevolgd of een examen moet worden afgelegd, heeft Vlaams minister Peeters beslist om uitstel te verlenen tot 31 december 2020”, meldt GOCA. Kandidaten hebben dus voldoende tijd om nieuwe afspraken in te plannen dit jaar.

Vanaf 18 mei zijn er opnieuw theoretische examens en praktijkexamens voor onder meer vrachtwagens en bromfietsen. Vanaf 25 mei starten de examens voor onder andere personenwagens weer op.

Om zowel voor medewerkers als klanten de veiligheid te garanderen, wordt wel een aantal bijzondere coronamaatregelen genomen. Zo wordt er onder andere uitdrukkelijk gevraagd om enkel met de begeleider of instructeur naar het examen te komen, is het verplicht om een mondmasker te dragen, met de bankkaart te betalen en de maatregelen rond ‘social distancing’ en handhygiëne strikt te respecteren. Alle voertuigen en didactische materialen worden na elke sessie ontsmet.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten