E17 twee nachten afgesloten in Nazareth

Foto: RR

Deinze / Nevele / Zulte - Na een grondige opknapbeurt van de bovenzijde van de brug over de E17 die de verbinding vormt tussen Astene (Deinze) en Nazareth start het Agentschap Wegen en Verkeer nu met de herstelling van de onderzijde van de brug. De aannemer voert die herstellingswerken uit op maandagnacht 4 mei richting Gent en op dinsdagnacht 5 mei richting Kortrijk. Omdat bij deze werken de volledige E17 dicht gaat tussen de op- en afritten van Deinze en De Pinte, worden ze uitsluitend ‘s nachts uitgevoerd. Gedurende de maand mei werkt de aannemer ’s dan nachts de brug af en neemt daarvoor één of twee rijstroken in.

Richting Gent in de nacht van 4 op 5 mei

Op maandagnacht 4 mei van 22u tot 5u wordt de E17 richting Gent volledig afgesloten tussen de op- en afritten van Deinze en De Pinte. Het verkeer rijdt om via de N35 en de N60. Hierdoor zal ook het Total Tankstation in Nazareth niet meer bereikbaar zijn voor weggebruikers. Voertuigen die er al aanwezig zijn van voor 22u kunnen de parking wel nog verlaten.

Richting Kortrijk in de nacht van 5 op 6 mei

Op dinsdagnacht 5 mei 2020 van 22u tot 5u wordt de E17 richting Kortrijk volledig afgesloten tussen de op- en afritten van De Pinte en Deinze. Het verkeer rijdt om via de N60 en N35. Hierdoor zal ook het Total Tankstation niet meer bereikbaar zijn voor weggebruikers.  Ook de parking verlaten zal tot 5u niet kunnen.

Werken met beperkte hinder in mei

Gedurende de maand mei zal ter hoogte van de brug 's nachts vaak een mobiele werf aanwezig zijn. Verkeer blijft wel steeds mogelijk over twee of, gedurende een aantal nachten, één rijstrook.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN