Greg Van Avermaet denkt nog niet aan andere ploegen: “Momenteel alleen maar gefocust op overleven met CCC”

Foto: BELGA

Team CCC zit in slechte papieren. De toekomst van de oranje wielerbrigade van kopman Greg Van Avermaet is hoogst onzeker door de coronacrisis. Sponsor en schoenenfabrikant CCC lijdt sinds uitbreken van het nieuwe coronavirus zware financiële verliezen en zou daarom overwegen de sponsoring willen stopzetten. Maar Van Avermaet blijft positief. “Ik praat nog niet met andere ploegen”, zegt hij aan VTM Nieuws.

Toen BMC twee jaar geleden liet weten de sponsoring van zijn WorldTour-ploeg te willen stopzetten - na het overlijden van de Zwitserse geldschieter en mede-oprichter Andy Rihs - was het al opvallend hoe trouw Van Avermaet bleef aan zijn werkgever. Tot op het laatste moment bleef hij geloven in een overnemer, en die kwam er uiteindelijk ook met CCC.

Nu de Poolse schoenenfabrikant in zwaar weer verkeert door de coronacrisis, is Van Avermaet er opnieuw niet de man naar om snel andere oorden te zoeken. “Het belangrijkste is nu om het dit seizoen te overleven, en hopelijk ook volgend jaar. We gaan de situatie moeten bekijken na de coronacrisis”, klinkt het bij VTM Nieuws. Andere ploegen houden de situatie ongetwijfeld goed in de gaten. Moest CCC ermee ophouden, is Van Avermaet een vrij renner. Maar daar is hij zelf nog niet mee bezig. “Het is nog te vroeg om met andere ploegen te praten”, aldus de olympisch kampioen. “Er zal later nog genoeg tijd zijn. Momenteel ben ik volledig gefocust op het overleven van onze ploeg.” En er is alvast goed nieuws voor CCC, want volgende week mogen de schoenenwinkels in Polen weer open.

Van Avermaet zal in het najaar vooral op de Ronde van Vlaanderen mikken, die in oktober zal verreden worden. Er staat een speciaal record op het spel, want de kopman van Team CCC won ook al de virtuele versie. “Dat zou mooi zijn. Dan heb ik een record dat Eddy Merckx niet heeft”, lacht hij.

Door Raf Hermans
AANGERADEN