Boris Johnson noemt zoon naar artsen die zijn leven redden

Foto: AP

De Britse premier Boris Johnson en zijn vriendin Carrie Symonds hebben hun pasgeboren zoon Wilfred Lawrie Nicholas Johnson genoemd. Op Instagram zegt de trotse moeder dat de naam Nicholas een eerbetoon is aan de artsen die Boris Johnson verzorgden toen hij corona had. “Ze hebben zijn leven gered”, schrijft ze.

Boris Johnson werd woensdag opnieuw vader. Vrijdag maakte een woordvoerder van de Britse premier de geboorte van een jongetje bekend. Veel details werden daarbij niet gegeven.

Maar nu heeft Johnsons vriendin Carrie Symonds op haar instagramaccount de naam van de jongen onthuld, zo melden Britse media.

“Wilfred Lawrie Nicholas Johnson, geboren op 29 april 2020 om 9 uur”, schrijft ze bij een foto van zichzelf en de jongen. Meteen geeft ze ook een woordje uitleg bij de namen. “Wilfred naar Boris zijn grootvader, Lawrie naar mijn grootvader.”

De keuze voor Nicholas als derde naam is verrassender: “Nicholas naar dokter Nick Price en dokter Nick Hart, de twee artsen die vorige maand Boris zijn leven redden.”

Boris Johnson is pas sinds vorige week maandag weer aan de slag. Hij leed aan het coronavirus en moest zelfs drie nachten op de afdeling intensieve verzorging doorbrengen.

AANGERADEN